«Έφυγε» η τραγουδίστρια Βάσω Χατζή!-Δήλωση Γεωργίου Κατσέλη

Δήλωση Κατσέλη Γεωργίου, Μαθηματικού, πρ. Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Βασιλική (Βάσω) Χατζή

«Έφυγε» από τη ζωή μια εξαίρετη ανθρώπινη ύπαρξη, μια σημαντική προσωπικότητα, μια ιδιάζουσα χαρισματική φυσιογνωμία.

Η Βάσω ήταν έ΄να αστείρευτο πρωτογενές ταλέντο. Αυτοδύναμη, αυτόνομη, αυτάρκης, ανεξάρτητη, αυτοτελής και αυτοδημιούργητη. Είχε ήθος, τιμιότητα, εργατικότητα και αυθόρμητη φιλόξενη ιδιοσυγκρασία.

Γεννήθηκε στην Ασωπία Θήβας – Βοιωτίας το 1948, από μια φτωχή  με αξίες και αρχές οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο αείμνηστος μπάρμπα Χρήστος Χατζής και μητέρα της η αείμνηση θεία Σωτηρία Κάτσέλη, αδελφή του αείμνηστου πατέρα μου Κατσέλη Δημητρίου.

Τα χρόνια της δεκαετίας του 1950 ήταν για όλους μας δύσκολα, πικρά, απερίγραπτης οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής φτώχειας. Όμως, η Βάσω είχε ενδογενείς πνευματικές, ψυχικές  και μελωδικές δυνάμεις.

Από τα 14 της μαθήτευσε δίπλα στο διάσημο μεγάλο καλλιτέχνη αείμνηστο Γώργο Κόρο, σταδιακά συνδέθηκε και συνεργάστηκε  με όλο σχεδόν το δημοτικό και λαϊκό μουσικό κόσμο της Ελλάδος. Δημιούργησε με ξεχωριστούς ποιητές, συνθέτες, τραγουδιστές και οργανοπαίχτες, μια τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη.

Απέκτησε με το χαρακτήρα της την αξία, την εργατικότητα και τιμιότητά της μια διακριτή θέση στην Πανελλήνια Καλλιτεχνική σκηνή, αλλά δεν  προβλήθηκε όσο άλλοι κατώτερης καλλιτεχνικής αξίας .

Στήριξε με πάθος και αγάπη τους γονείς της, τα αδέλφια της, τα ξαδέλφια και τους συγχωριανούς της.

Τίμησε την Ασωπία, την Θήβα και την Βοιωτία πανελληνίως.

Απέρχεται, όμως το έργο της θα παραμείνει ως πολιτιστική μνήμη  και θα τιμάται αιωνίως.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη ξαδέλφη Βάσω Χατζή!

Δείτε ακόμα

Βάσω Χατζή:Το τελευταίο “γλέντι” της θα γίνει την Παρασκευή στην Ασωπία

Σχετικά